Cibulový salát

17.08.2012 10:33

Pro velký zájem vkládám recept na cibulový salát, který jste mohli okoštovat na Pivních slavnostech 2012 :

Cibulový salát

10 porcí

Salát je při své láci a jednoduchosti vynikajícím a důstojným doprovodem k masové krmi.

1 kg očištěné cibule, 50 g oleje, 50 g cukru, 20 g soli, 2 g mletého pepře, 30 g octa
500 g sterilovaných žampionů (bez nálevu), 100 g očištěného pórku

Cibuli nakrájenou na půlkolečka (ne příliš tenká) spaříme ve vařící vodě „na skleněnku“, tj. 2–3 minuty.

Scedíme, ihned zchladíme studenou vodou a necháme odkapat. Do takto připravené cibule přidáme sterilované žampiony, jemně nakrájený pórek, zalijeme olejem, ochutíme kořením, cukrem a octem. Salát dáme do lednice na chvíli odležet.

—————

Zpět